Blog

 • Piekeren verminderen

  Piekeren verminderen

  Piekeren, vrijwel iedereen heeft er op zijn tijd last van. Door blijven malen over een onderwerp en er niet uit komen. Doodmoe word je er van. Vorige maand heb ik in mijn nieuwsbrief ook over piekeren gesproken. Daarin nam ik jullie mee in een methode om je hoofd leeg te …Lees meer »
 • Pauze nemen

  Pauze nemen

  Neem jij voldoende pauze tijdens je werk? Of heb je het gevoel dat je eigenlijk helemaal geen tijd hebt om pauze te nemen? Mijn stelregel is: zodra ik het gevoel heb dat ik geen tijd heb om pauze te nemen, moet ik juist pauze nemen! Doorwerken Vandaag was ik op …Lees meer »
 • Van chaos naar een leeg hoofd

  Van chaos naar een leeg hoofd

  Ik voel me onrustig. Mijn hoofd staat de hele tijd aan. Voor mij een teken dat ik met teveel zaken tegelijk bezig ben. Dan raak ik het overzicht kwijt. Dan heb ik continu het gevoel nog veel te moeten, maar kom ik tot niks. Herkenbaar? Een vol hoofd Dit is …Lees meer »
 • Stress oorzaken door autisme

  Stress oorzaken door autisme

  In de vorige nieuwsbrief heb ik het gehad over de stress signalen. Welke signalen merk je bij jezelf op als je stress oploopt? Heb je er de afgelopen weken meer zicht op gekregen? Signaleren dat je stress hebt is één, er iets tegen doen is twee. Daarvoor zul je helder …Lees meer »
 • Herken jij je stress signalen?

  Herken jij je stress signalen?

  Heb jij een lekkere vakantie gehad? Misschien ben je nog wel op vakantie, ik hoop dat je lekker kunt ontspannen. Ik ben deze week weer aan het werk gegaan. Ik heb genoten van een heerlijke vakantie in Zwitserland. En ik heb ook nog mogen wadlopen naar Schiermonnikoog. Stress Enkele weken …Lees meer »
 • 9 tips voor een fijnere vakantie

  9 tips voor een fijnere vakantie

  De vakantie staat weer voor de deur. Voor veel mensen een periode waar naar uit gekeken wordt: even niet aan het werk, niet de dagelijkse beslommeringen en regelzaken. Toch levert  vakantie vaak veel stress op. Allereerst de aanloop naar de vakantie. Bepalen waar je heen wilt en met je partner …Lees meer »
 • Stress bij autisme

  Stress bij autisme

  Als je je in autisme herkent, heb je zeer waarschijnlijk last van meer en andere stressbronnen dan mensen zonder autisme. Bijvoorbeeld prikkels die anders en heftiger binnenkomen. Of de moeite met het begrijpen van andere mensen en situaties. Continu gestrest De meeste mensen met autisme die ik spreek voelen zich …Lees meer »
 • Verdelen van je energie

  Verdelen van je energie

  Vind jij het ook lastig om je energie goed te verdelen? En om aan mensen uit te leggen wat voor jou veel energie vergt? Hoe het komt dat je ‘na een dag niets gedaan te hebben’ toch behoorlijk vermoeid kan zijn? Energie en lepels Christine Miserandino heeft hiervoor de lepeltheorie …Lees meer »
 • 5 tips voor meer rust op het werk

  5 tips voor meer rust op het werk

  Veel mensen hebben het idee dat ze op zoek moeten naar dé oplossing om in één keer hun stress te verminderen. Alleen dé oplossing bestaat niet. Als je last hebt van stress, dan wordt dit vaak veroorzaakt door een opéénstapeling van kleinere stressmomentjes. Een collega die tussendoor iets vraagt terwijl …Lees meer »
 • (Werk) stress

  (Werk) stress

  Als je de afgelopen weken aandacht gegeven hebt aan je energiegevers en energievreters, dan heb je waarschijnlijk gemerkt dat bij energievreters ook vaak stress om de hoek komt kijken. Bijvoorbeeld stress om je werk op tijd af te krijgen of door onduidelijkheden in een opdracht waardoor je niet verder komt. …Lees meer »
 • Lege Batterij

  Lege Batterij

  Vorige keer heb ik jullie verteld over de energiegevers en energievreters. Deze zijn trouwens voor iedereen anders. Wat voor de ene persoon een bron van energie is, kan een ander als slopend ervaren. Om je batterij niet leeg te laten lopen (het is niet voor niets zo’n goede metafoor), is …Lees meer »
 • Keuzes maken

  Keuzes maken

  Wat kan het toch lastig zijn. Bepalen welke keuze je moet maken. Dit onderwerp kwam ter sprake tijdens de training ‘laat stress geen burn-out worden’. Hoe weet ik nu of ik de juiste keuze maakt? Bij iedere keuze die ik maak denk ik: ‘ was die andere optie misschien toch …Lees meer »
 • Hoe verminder je stress?

  Hoe verminder je stress?

  Nuttige stress Niet alle stress is negatief. Denk maar aan gevaarlijke situaties, bijvoorbeeld als je oog in oog met een leeuw staat. Al is het in Nederland waarschijnlijker dat je plotseling een auto i.p.v. een leeuw recht op je af ziet komen.;-) In een fractie van een seconde worden je …Lees meer »
 • Wil jij een minder vol hoofd?

  Wil jij een minder vol hoofd?

  Zo naar, een vol hoofd. Je kunt steeds minder goed denken. Je zou willen dat je meer rust in je hoofd had. Herken je dat? Je bent met een klus bezig en in je hoofd spoken de klussen die je hiervoor deed nog steeds rond. Het is een grote chaos …Lees meer »

Autisme tips en weetjes

Wil je regelmatig op de hoogte worden gehouden via de mail met tips, blogs en informatie over werken met autisme en rust bij autisme? Schrijf je dan hier in.