Jobcoaching

Heb je op je werk te maken met veranderingen of onuitgesproken verwachtingen? Loopt het niet lekker en ben je bang dat je leidinggevende je erop aan gaat spreken, of heeft hij/zij dit al gedaan? Herken je deze kenmerken?

  • Je ervaart veel stress op je werk Je weet niet goed hoe je zaken op moet pakken en bent daar de hele dag mee bezig. Aan het einde van de dag is je werk nooit af.
  • Je legt de lat voor jezelf te hoog Je wilt goed werk afleveren, het moet helemaal kloppen. Hier besteed je veel tijd aan, waardoor je je werk niet op tijd afkrijgt. Dat voelt als falen.
  • Je ervaart de werkdruk als te groot Je hebt het gevoel dat er meer van je verwacht wordt, dan je aankunt. Hierdoor voel je je niet capabel.
  • Je merkt dat de communicatie met collega’s niet lekker loopt Je weet niet goed hoe je een gesprek moet beginnen en al die gesprekken over koetjes en kalfjes vind je vreselijk.
  • Je hebt moeite met het stellen van prioriteiten Je vindt het lastig hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden en weet niet waarmee je moet beginnen. Hierdoor komt er minder uit je handen dan je zou willen.
  • Je hebt veel tijd nodig om tot rust te komen Door je volle hoofd en dagelijkse stress heb je het gevoel niet meer tot rust te komen, waardoor je je continu moe voelt.

Wil je dit veranderen?

  • Leren hoe je je stresssignalen en de oorzaken van stress beter herkent, zodat je minder stress ervaart;
  • Leren hoe je een goede structuur kunt maken en balans tussen inspanning en ontspanning vindt, zodat je meer rust kunt ervaren;
  • Leren helder te communiceren over stress, grenzen en hulp zodat het contact met anderen kan verbeteren;
  • Je kwaliteiten en belemmeringen op je werk in kaart brengen en zoeken naar passende oplossingen waardoor jouw kwaliteiten beter tot zijn recht komen.

Daarnaast kan ik voorlichting geven over autisme in relatie tot het werk aan leidinggevenden en collega’s, zodat er meer kennis en begrip kan ontstaan.

Ik vind Martine een prettig persoon om mee te praten, ze is makkelijk in contact, open en duidelijk in haar communicatie.
Toen ik Martine leerde kennen had ik veel last van schuldgevoel. Ik wilde niemand tot last zijn en vond dat ik hetzelfde als mijn collega’s moest kunnen. Martine heeft me handvatten gegeven om anders met situaties om te gaan en geleerd vragen te stellen, zonder schuldgevoel. Dit heeft me meer rust gebracht, waardoor ik nu meer energie heb.

Marjolein

Alle klantervaringen

Het probleem is vaak niet het gebrek aan nieuwe ideeën, maar het loslaten van oude inzichten.
Dee Hock

Veel werkgevers zijn bereid de jobcoaching te betalen, bv uit het opleidingsbudget. Immers als het met jou beter gaat en jouw kwaliteiten komen tot zijn recht, heeft de werkgever veel meer aan jou. In sommige situaties is het ook mogelijk dat de gemeente of het UWV de jobcoaching vergoed. Heb je hier vragen over of wil je overleggen, kun je altijd contact met me opnemen.
Ik heb o.a. jobcoachtrajecten uitgevoerd bij: Ministerie van Defensie, Haags Montessori Lyceum, Politie, ABN AMRO, Nationale Nederlanden, Ministerie van VWS, Buro Bouwfysica, Bakkerij van Maanen en UWV.
Mijn werkgebied voor jobcoaching is van Rotterdam tot Leiden en van Den Haag tot Woerden.

Ben je op zoek naar werk, bekijk dan onderstaand filmpje, waarin ik vier sollicitatietips geef.

Ben je geïnteresseerd en wil je onderzoeken hoe ik je kan helpen? Neem dan contact met me op per email of telefoon en we plannen een gratis oriënterend gesprek. Dan kunnen we  ervaren of er een ‘klik’ is en kan ik je vragen beantwoorden.

Wil je eerst meer over mij weten? Kijk dan op de pagina Over Martine.