training ‘laat stress geen burn-out worden’

Ik vond de opzet van de training erg prettig. Duidelijk, overzichtelijk, gestructureerd. Alle onderwerpen kwamen aan bod. Het is ook heel veel informatie in relatief korte tijd, en ik merk dat ik nog tijd nodig heb om alles te verwerken en om te kijken wat en hoe ik de dingen wil integreren in mijn leven.

Het meest waardevol voor mij was het delen van de ervaringen en de herkenning bij de andere deelnemers. Dit gaf me een gevoel van saamhorigheid/erbij horen, en ik voelde me er minder raar en anders door (wat ik normaal wel vaak heb). Door het delen van ervaringen leer je ook van elkaar.

Door corona werd een deel van de sessies online gegeven. Ik vond de online sessies heel fijn. Het was voor mij heel rustig en prettig dat ik niet hoefde te reizen. Ook merkte ik dat ik nog steeds de verbinding kon ervaren met de anderen, dus dat de fysieke afstand dat niet verhinderde.

Martine is heel betrokken bij mensen, wil mensen graag helpen. Je merkt dat ze veel ervaring heeft met (mensen met) autisme, veel kennis hierover, en ook enthousiast is voor het helpen van deze doelgroep. Ze is goed in observeren/kijken en, mede door haar ervaring, vallen haar ook specifieke dingen op die niet iedereen ziet: bijvoorbeeld of informatie wel of niet binnenkomt, of hoe het met de energie gesteld is. Ze benoemt in die gevallen ook wat ze ziet of vraagt door, dat is prettig en maakt veel duidelijk. De manier waarop ze communiceert is erg fijn: helder, duidelijk en gestructureerd, zowel tijdens de trainingen als in de e-mails.

Ik geef de training een 8.

Iris, 38 jaar, Den Haag