Training ‘laat stress geen burn-out worden’

Ik had een burn-out en al heel lang sociale angstklachten. Een traject bij een psycholoog hielp ten dele, daar werd duidelijk dat ik zeer waarschijnlijk autisme heb. Ik ben geen diagnosetraject ingegaan, ik wilde geen ‘etiket’. In plaats daarvan heb ik deze training geprobeerd om handvatten te krijgen. Ik vond het wel spannend om hier voor het eerst met mensen met autisme over te praten en ik vond het spannend wat ik hierin zou herkennen.

In korte tijd kwamen we vrij dicht tot elkaar. We vertelden heel persoonlijke dingen. Dat was waardevol. De ervaringen van de anderen waren vaak ook heel herkenbaar. Enerzijds was dat voor mij heel confronterend omdat ik nog zo in het acceptatieproces zit, anderzijds fijn te merken dat ik niet alleen ben in hoe ik me soms voel; en dat ik nu beter begrijp waar het door komt en het soms geen zin heeft te denken ‘stel je niet zo aan, ik moet dit toch gewoon kunnen’. We konden elkaar tips geven.

Martine bracht structuur en is een goede gespreksleider. Ze pikt de essentie snel uit wat iemand vertelt en stelt dan gerichte vragen en stelde die soms ook breder aan de anderen. De sfeer was heel prettig en open.
Ik heb veel geleerd over prikkelverwerking en wat bij mij stressoren zijn.

Ik geef de training een 9 en zou de training iemand met dezelfde struggles zeker aanraden.

‘Carine’, 34 jaar