training ‘laat stress geen burn-out worden’

Tijdens mijn burn-out ben ik bij een psycholoog terecht gekomen op doorverwijzing van mijn huisarts. Tijdens de “behandeling” en tests die ik heb gedaan is naar voren gekomen dat ik op alle punten van het spectrum ruim voldoende scoor ?.

Mijn voorkeur ging uit naar het niet officieel laten testen en vastleggen, “diagnose” is één maar hoe hier verder mee om te gaan is het tweede punt. Ik ben gaan zoeken naar een cursus of coach, en ben via via bij Martine terecht gekomen.

Mijn grootste persoonlijke probleem was stress en spanning in mijn lichaam. Hoe hier mee om te gaan en het liefst dit te laten verdwijnen was mijn reden om mij op te geven voor de training. Daarnaast wilde ik graag ook mede ASS “collega’s” ontmoeten, ik wilde graag spiegelen of mijn symptomen gelijk of anders waren dan andere mensen binnen het spectrum.

Mijn grote vraag was waar de stress vandaan kwam en hoe te herkennen alvorens je een harde lichamelijke, mentale en fysieke klap krijgt. Eerder heb ik alle rode seinen genegeerd en ben doorgegaan terwijl dit eigenlijk niet kon, de burn-out heeft mij uiteindelijk doen besluiten e.e.a. anders aan te pakken.
Door de training herken ik mijn ASS kenmerken en weet ik hoe hier mee om te gaan. Ik herken de veroorzaker van de stress en de bijbehorende symptomen en het belangrijkste is dat ik weet hoe dit te voorkomen.

Ik vond het wel spannend om me bloot te geven aan “vreemde” mensen en mijn problemen en ervaringen op tafel te leggen. Achteraf helemaal geen probleem, door de fijne vertrouwde sfeer en het gevoel van vertrouwen is het helemaal goed gekomen. Martine is een positieve en ervaren coach en brengt je op je gemak. Ze communiceert op een rustige en prettige manier. Bovendien zijn het les materiaal en het boek is duidelijk en zorgvuldig opgesteld.
Ik geef de training een 9.

Remco, 43 jaar, Den Haag,  civiel projectmanager