training ‘laat stress geen burn-out worden’

Ik zocht na mijn burn-out in april 2021 praktische hulp, specifiek gericht op stress bij autisme. Ik las over de training op de website en twijfelde of de vermelde huiswerkopdrachten niet te zwaar zouden zijn i.v.m. mijn verstoorde energiebalans. Ik heb mij toch opgegeven omdat ik wilde leren hoe stress bij mij werkt.

De training vond ik best pittig. De trainingsmiddagen waren ook best intensief maar door de goede opbouw (niet te weinig en ook niet te snel achter elkaar) toch goed te doen. Het delen van ervaringen met de kleine groep medecursisten vond ik vanaf dag 1 zeker van meerwaarde.

Martine is vriendelijk, positief, toegankelijk, een goede luisteraar en zonder oordeel (niet veroordelend).

Ik heb de bevestiging gekregen dat stress een grote factor is in het leven van mensen met autisme. Maar ook dat er veel mogelijkheden zijn om die stress hanteerbaar te maken. Dat is een leer- en ontwikkelproces waar je alleen maar profijt van kunt hebben!

Ik raad de training aan: stress / burn-out(klachten) zijn hot-items tegenwoordig. Een ieder met (een vermoeden van) autisme heeft zijn/haar eigen handleiding en stressthermometer. Dat van jezelf en medecursisten ontdekken is boeiend en waardevol. Ik geef de training dan ook een 9.

Ik hoop dat je verder gaat /kan gaan met het ontwikkelen en aanbieden van groepstrainingen/-bijeenkomsten voor mensen met autisme.

Martijn, 44 jaar