7 stappen naar meer rust

Martine kan goed luisteren, heeft een open houding en is makkelijk benaderbaar. Ze heeft veel ervaring met mensen met autisme en kan daar goed mee om gaan. Ze stelt de juiste vragen geeft handvaten om mee aan de slag te gaan.

Toen ik met de coaching begon was ik gespannen, had ik veel stress, en nog geen acceptatie van het hebben van autisme. Er waren veel veranderingen in mijn leven en ik was daardoor mijn structuur kwijt, daarbij wist ik niet zo goed hoe ik dat moest communiceren naar anderen in mijn omgeving. Ook ervaarde ik veel stress op het werk. Ik wilde graag de structuur terug hebben. Meer rust in mijn hoofd creëren, meer ontspannen. Beter slapen en minder piekeren. Door de coaching heb ik veel minder schuldgevoel over dingen die voor mij anders werken, en ik accepteer dat beter van mijzelf. Ik ervaar meer rust in het dagelijks leven, doordat ik eerder door heb waar ik van overprikkeld raak. Ook doordat ik mijn tijd door de tips anders indeel en het iets beter kan communiceren naar anderen als ik denk dat het mis gaat. Ik kom langzaam weer dichter bij mezelf en het doet er veel minder toe wat een ander van me vindt. Hierdoor kan ik veel meer rust inbouwen en tijd nemen voor mezelf. Zelf meer de regie hebben in wanneer ik sociaal doe en wanneer niet, waardoor ik veel meer rust ervaar en een vrolijker mens ben.

De coachingsgesprekken waren heel prettig. Je moet wel bereid zijn er tijd en energie in te steken, want je moet er thuis ook aardig wat voor doen (huiswerk). Maar als je iets wil verbeteren aan jezelf dan ga je ervoor, en dan is deze coaching zeer nuttig.

‘Suzanne’ 37 jaar, grafisch vormgever