Kan jij en durf jij open te zijn over je autisme op de werkvloer?

Vandaag een gastblog van Floortje Schmeets. Een tijdje geleden was ik met haar in gesprek. En kon ik horen en zien hoe zij zich de afgelopen jaren steeds verder heeft ontwikkeld.

Enkele jaren geleden mocht ik als jobcoach een tijdje mee op haar pad. Tot het moment dat ze het zelf kon en mij niet meer nodig had. Vanaf de zijlijn heb ik haar ontwikkeling gevolgd en nu zijn we weer in contact. Deze keer als collega autismecoaches. Hoe mooi is dat?

Floortje schreef een blog over open zijn over autisme op je werk en de rol van jobcoaching. Deze blog deel ik graag met jullie:

 

Kan jij en durf jij open te zijn over je autisme of jouw psychische kwetsbaarheid op je werk?

Bij mij was er gelijk een mogelijkheid om open te zijn over mijn autisme op het werk.
Alleen ik kon en durfde dit persoonlijk nog niet goed.
Ik kon dit niet goed wegens de beperkingen van mijn autisme en durfde mij nog niet goed open te stellen, omdat ik eerst vertrouwen moest krijgen dat het nu wel goed zou gaan door eerdere mislukkingen, meningen en opvattingen op werk.

AutiTalent werkt veel samen met jobcoaches en doordat AWVN open stond voor een jobcoach werd dit makkelijker.
Ben jij benieuwd hoe ik opener ben geworden op de werkvloer? Lees hier verder.

Wat doet een jobcoach?

lees hier verder als je meer wilt lezen.