5 tips voor meer rust op het werk

Veel mensen hebben het idee dat ze op zoek moeten naar dé oplossing om in één keer hun stress te verminderen. Alleen dé oplossing bestaat niet.

Als je last hebt van stress, dan wordt dit vaak veroorzaakt door een opéénstapeling van kleinere stressmomentjes. Een collega die tussendoor iets vraagt terwijl je net geconcentreerd aan een lastige rapportage werkt. Of die file onderweg naar een afspraak, waardoor je te laat aan zult komen, terwijl je stiptheid zo belangrijk vindt.

Door die kleinere stressoorzaken onder de loep te nemen, te kijken wat je kunt doen om er minder last van te hebben, zal je stressniveau lager worden.

Tip 1 COMMUNICEER

Nee, die file die je tegenkomt op weg naar een afspraak, los je niet zomaar op. Maar je kunt bijvoorbeeld wel even de persoon met wie je de afspraak hebt bellen om te laten weten dat je iets later bent. Dan weet de ander waar hij of zij aan toe is en jij hoeft niet gestrest te proberen tijd in te halen om toch nog op tijd te komen.

Tip 2 FOCUS

Als je gaat werken aan een lastige rapportage kun je het beste van te voren aan je collega’s duidelijk maken dat je even niet gestoord wilt worden. Als het mogelijk is, ga je in een aparte ruimte zitten. Misschien werk je nog vanuit huis? Zet dan je mobiel op stil en sluit je mailbox, zodat je daardoor niet afgeleid kunt worden.

Lees verder voor tip 3 t/m 5