Jobcoaching

Ik ben door mijn diagnose Asperger afgekeurd voor mijn werk als leerkracht basisonderwijs. Hierdoor moest ik op zoek naar ander werk, maar ik had nergens anders papieren voor. Ik had geen idee in welke richting ik het moest zoeken, had geen actueel CV en vond het heel lastig om in te schatten of een vacature, op wat voor gebied dan ook, voor mij mogelijkheden bood. Ik kon me heel moeilijk een beeld vormen bij de gevraagde functies. Martine was een hele steun voor mij, iemand op wie ik kon terugvallen, iemand die begreep waar ik tegenaan liep. Zij heeft me laten ontdekken dat er méér is dan alleen het beschermde wereldje waarin ik mij bevond en altijd had geleefd. In mijn beleving was alles wat buiten mijn bereik was, de ‘grote boze wereld’. Uiteindelijk kwamen we bij praktisch, fysiek werk, i.p.v. werk op cognitief gebied.

Door mijn huidige werk bij de kwekerij en PostNL wordt mijn wereld wat breder. Ik kan door dit soort werk beter werk en privé scheiden. Ik durf nu soms eerder aan te geven als iets niet lekker loopt of als iets mij niet duidelijk is. Ik hoef nu niet meer zo op mijn tenen te lopen, omdat het werk me mentaal veel minder moeite kost.

Ik heb de gesprekken met Martine heel positief ervaren, ik keek er elke keer naar uit. Ze wist tegen welke beperkingen ik aan liep. Vaak nog beter dan ikzelf in de gaten had. Ze maakte me duidelijk wat voor mij wel/niet mogelijk was.

Hoe ik haar zou omschrijven?

  • Iemand die het vermogen heeft om zich in de ander te verplaatsen;
  • Die van daaruit stap voor stap richting aangeeft;
  • Iemand die de ander in zijn/haar waarde laat;
  • Iemand die kennis van zaken en situaties heeft;
  • Iemand die overwicht heeft;
  • Iemand die het vermogen heeft om de problematiek, maar ook de mogelijkheden en capaciteiten van de cliënt, duidelijk te maken aan zowel de cliënt als de directie van bedrijven.