7 stappen naar meer rust bij autisme

Ik wilde meer te weten komen over hoog functionerend autisme bij vrouwen en leren omgaan met de overprikkeling. Doordat mijn dochter de diagnose ASS kreeg, kwam ik voorzichtig tot de conclusie dat ik bij mezelf veel kenmerken van ASS herkende. Ik wist op dat moment niet goed wat ik daarmee moest. Verder realiseerde ik me dat ik vaak overprikkeld was en dat er met name op het werk weinig sprake was van een goede balans.

Ik schrok eerst wel wat van het bedrag van de coaching. Voor mij was het fijn dat mijn werkgever de helft heeft meebetaald. Tegelijk vind ik dat het elke cent waard is geweest!

Voor mij was het fijn dat de coaching online kon. Het waren open en prettige gesprekken. Elk gesprek was voor mij zinvol en de opbouw van het programma sloot steeds goed aan bij mijn eigen ontwikkeling. Martine is een rustig persoon met een open houding en prettig in de omgang. Fijn dat ze naast de cliënt gaat staan. Er is sprake van gelijkwaardigheid. Ze maakt gebruik van een ondersteunende houding en speelt goed in op waar de cliënt in het proces zit.

Door de coaching ben ik nu meer in staat de regie over mijn dagelijks leven te nemen in plaats van te ondergaan wat er allemaal op me af komt.

Wat het me vooral gebracht heeft is de herkenning en de erkenning van mezelf over functioneren met ASS. Het herkennen van de stresssignalen en de verschillende stressniveaus. En de tools om preventief het stresslevel lager te houden of weten wat ik kan doen als ik hoog in de stress zit.

Vrouw, zorgcoördinator basisschool